Doneaza Acum!

Asociația Varyafin lansează platforma YOU., un program complex de suport pentru adolescenții și tinerii din România

Platforma de jurnalism online you.com.ro găzduiește articole scrise de și pentru adolescenți, un post de radio în ale cărui emisiuni tinerii se pot implica direct și propune o serie de evenimente care să ofere noii generații orientare personală și profesională.

YOU. este un proiect cultural creat pentru adolescenți și împreună cu ei, este un spațiu sigur în care pot vorbi despre nevoile și dorințele lor, despre reușitele și fricile lor, despre presiunile sociale și reconcilierea între generații. Platforma YOU este locul în care adolescenții se pot exprima având certitudinea că vor fi auziți, ascultați, înțeleși și sfătuiți de profesioniști.

Noi credem că înțelegerea adolescenților și construirea unor contexte de dezvoltare sănătoase pentru ei, atât în mediul academic, cât și în cel familial, pot contribui la o dezvoltare corectă a adulților de mâine.

Proiectul YOU. este gândit pe trei coordonate de dezvoltare pentru adolescenți:
1. Relația cu sine (consiliere și orientare profesională, cultură de business și antreprenoriat, ateliere vocaționale);
2. Relația cu părinții (consiliere și orientare profesională pentru părinți, ateliere vocaționale și întâlniri inspiraționale părinți-copii);
3. Relația cu societatea (internship, programe de implicare socială, travel and cultural learning).
Proiectul YOU. este susținut de Asociația Varyafin.
“Inspirată de pasiune și compasiune pentru oameni și bazată pe expertiza cofondatorilor, Asociația Varyafin este puntea rapidă și transparentă prin care grupurile țintă ale proiectelor noastre au acces la resursele necesare pentru atingerea obiectivelor. Suntem aici pentru a susține împreună talentele excepționale pe care le regăsim în tineri. Strategia noastră vorbește despre împletirea în povești de succes a componentei sociale cu cea a educației financiare.” (Alexandru Tudose, membru fondator Varyafin).

Ioana Cristina Casapu, redactorul-șef YOU., care are un background de 10 ani în managementul editorial al publicațiilor internaționale și care a publicat două cărți despre vulnerabilitățile generației Y, este de părere că storytelling­-ul care imprimă schimbare socială este cel creat direct de comunitățile care au nevoie acută de exprimare. Inspirată de autoare ca Lena Dunham și Brene Brown, Ioana susține că, deși nu toți tinerii vor să devină vocea generației lor, cu toții vor, în schimb, să fie văzuți, ascultați și acceptați pentru adevărul lor.

Prin YOU. mediem dialogul autentic și needitat prin care adolescenții și tinerii din România vor putea schimba discursul public și instituțional în ceea ce îi privește și vor avea oportunități sensibil crescute de a se dezvolta în adulți funcționali, la nivel individual și de comunitate. Pentru ei ne propunem să operăm, în tandem cu platforma editorială și evenimentele asociate din București și din țară, un spațiu fizic de consiliere, mentorat și asistență specializată nevoilor acute ale adolescenților și tinerilor care au nevoie de suport, care se află într-o situație de criză, cu care nu se pot descurca singuri sau cu ajutorul familiei sau prietenilor, sau care prezintă riscul de a-și pune viața în pericol.

“Centrul YOU. va funcționa în regim de solidaritate cu centrele de criză din Uniunea Europeană, care facilitează ajutor gratuit și în timp real persoanelor aflate în situații acute și semi-acute de risc ce le pot pune în pericol viața, sănătatea mentală și fizică, contextul familial și social, educația și dreptul la liberă alegere. YOU. își propune să intervină astfel asupra violențelor mușamalizate la nivel social și instituțional, oferind tinerilor un spațiu în care să poată exprima probleme sensibile fără frica de a fi abuzați, și să poată primi suport specializat de la personal pregătit și calificat în lucrul cu vulnerabilitățile personale și colective ale acestei generații.” (Ioana Cristina Casapu, redactor-șef

YOU.) Pentru mai multe detalii: Click AIci!/

Și tu poți ajuta!

Implică-te pentru oameni - Și tu poți face lucruri mărețe alături de noi. Hai să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi!

TOP