Doneaza Acum!

Cel mai lung mesaj colectiv de Ziua Mondială a bolilor rare

Până pe 29 februarie 2020, Ziua Mondială a bolilor rare, scriem cel mai lung mesaj colectiv din România adresat de către tineri adulților. Vocile noastre se unesc prin emoția scrisului, cel mai intim canal de comunicare, conexiune umană și aderență la comunitate - pentru a salva viețile copiilor cu boli rare. Așa că, dacă ai avea ocazia să le spui părinților, profesorilor sau societății tot ce nu le-ai spus, cu miza că vocea ta va schimba cursul vieții unui alt om…. Ce le-ai spune?

Postează mesajul tău aici , pe platforma special creată pe you.com.ro pentru acest manifest. Fiecare voce contează. Fiecare viață contează.

Cel mai lung SMS din România este o inițiativă DHM și YOU. The Youth Project, în parteneriat cu Universitatea Politehnica București, creată cu sprijinul Varyafin pentru Fundația Copii în Dificultate.

Copiii îngrijiți de Fundația Copii în Dificultate pot fi ajutați printr-un simplu SMS la 8844 cu textul ZILE, sms ce se traduce prin speranță la VIAȚĂ.

MANIFEST
Potrivit Alianței Naționale pentru Boli Rare, în România trăiesc peste 1.3 milioane de persoane afectate de astfel de boli, din care 75% sunt copii. O mare parte dintre bolile rare sunt genetice, și se manifestă în copilărie. Ziua Bolilor Rare 2020 va avea loc pe 29 februarie, cea mai rară zi a anului. Ne mobilizăm să atragem atenția asupra acestui moment important, printr-o campanie națională de donații pentru copiii afectați de boli rare. Misiunea noastră este să realizăm cel mai lung SMS din lume scris de către tineri și adresat adulților. Cu acest manifest colectiv, în care orice tânăr poate participa, mediem comunicarea inter-generațională pentru o societate mai bună.

Misiunea noastră este să realizăm cel mai lung mesaj colectiv din România adresat adulților de către tineri, până pe 29 februarie 2020. Prin acest demers, timp de 29 de zile, orice persoană din România poate dona 2 euro prin SMS pentru copiii români cu boli rare. Timp de 29 de zile, vom susține Campania de donații și printr-o componentă digitală, un website creat împreună cu studenții de la Politehnică. Pe această platformă, tinerii pot posta contribuția lor la cel mai lung SMS adresat adulților de către tineri.

FUNDAȚIA CID
Prin proiectul complentar Jeans4Dreams, ne îngrijim din 2017 de viețile copiilor care suferă de boli rare, incurabile ori în faze terminale, infestați cu HIV/SIDA, cu tulburări din spectrul autist sau abandonați. După concluderea cu succes a unui set de campanii de donații prin SMS susținute de personalități precum Simona Halep, Ivan Patzaichin, Andreea Perju, Brigitte Năstase, Cristian Chivu sau Marcel Iureș, printre mulți alții, pentru viețile copiilor în dificultate, Jeans4Dreams își îndreaptă focusul și spre visele tinerilor pentru care continuarea educației rămâne, din păcate, o opțiune condiționată, și nu o certitudine.

Când îți deschizi inima, intri în Universul binelui! Mulțumim!

Și tu poți ajuta!

Implică-te pentru oameni - Și tu poți face lucruri mărețe alături de noi. Hai să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi!

TOP