Doneaza Acum!

Ce ne facem cu Revoluția? Workshop de film și poezie pentru adolescenți

You. The Youth Project, proiectul semnătură Varyafin și Super își unesc forțele pentru un workshop de film și poezie, legat de trecerea a 30 de ani de la revoluție.

12 liceeni se vor întâlni pe parcursul săptămânii 6-12 februarie, la Victory of Art, cu cineastul Radu Jude, criticii de film și redactorii Film Menu Flavia Dima și Călin Boto și poetul Andrei Dósa, pentru a explora acest eveniment prin discuții, proiecții, lectură și scris.

La sfârșitul săptămânii, aceștia vor finaliza patru scurtmetraje, fiind împărțiți în patru echipe de câte trei. Poeziile scrise și aceste scurtmetraje vor fi citite și proiectate la un eveniment ulterior, pentru a crea un context în care participanții workshop-ului vor putea împărtăși impresiile și creațiile cu care au rămas în urma acestei săptămâni. Super a început în 2013, cu o proiecție la Cinema Studio, pentru că elevul de clasa a zecea, Luca Istodor, și câțiva prieteni și colegi de-ai lui, simțeau că e păcat că nu există niciun context în care își pot arăta filmele. În anul următor i s-au alăturat încă câțiva liceeni cinefili și au pus bazele festivalului Super, care în iunie 2020 va ajunge la a opta ediție. În fiecare an se adaugă noi workshop-uri și evenimente care promovează educația non-formală pentru adolescenți și de la prima ediție care s-a întâmplat doar în București, anul acesta Super este răspândit în 20 de orașe și județe din România.

Tinerii interesați de dezvoltare personală și profesională pot găsi, pe you.com.ro, și alte workshop-uri gratuite pentru ei, pe diferite teme, dintr-o paleta largă de domenii.

Și tu poți ajuta!

Implică-te pentru oameni - Și tu poți face lucruri mărețe alături de noi. Hai să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi!

TOP