Doneaza Acum!

Lansăm prima linie telefonică națională de urgență exclusiv pentru adolescenții din România

Copilăria și adolescența sunt stadii de dezvoltare critice pentru sănătatea mentală și fizică. În aceste perioade, tinerii își dezvoltă structura de personalitate, cât și abilitățile de auto-control, interacțiune socială și învățare.
Experiențele negative (acasă – datorate conflictelor în familie, sau la școală – datorate hărțuirii, de exemplu) au consecințe devastatoare asupra dezvoltării acestor capacități cognitive și emoționale intrinseci. Condițiile socio-economice în care copiii cresc au și ele un impact major asupra alegerilor și oportunităților de viață în adolescență și în vârsta adultă.
Expunerea la factori de risc în copilărie și adolescență poate afecta semnificativ stabilitatea mentală în vârsta adultă, uneori chiar și pentru tot restul vieții. Consecințele unei astfel de expuneri pot fi observate în ratele ascendente de declin ale sănătății mintale și probleme comportamentale la nivelul populației adulte din regiune.
În Europa, tulburările depresive și anxioase se află în top 5 cauze ale dificultăților trăite de copii și adolescenți. Suicidul este principala cauză a decesului între tinerii de 10-19 ani din țările cu o economie slabă sau medie din Europa, și pe locul II în țările cu o economie puternică.
Violența fizică și abuzurile emoționale asupra copiilor și tinerilor adolescenți rămân în continuare un punct nevralgic în România.
În 2016, numărul de abuzuri de tip hărțuire, bullying, violenţă în familie şi discriminare, a crescut cu peste 45% faţă de anul precedent.
România nu beneficiază încă de o legislaţie privitoare la violenţa în familie, cu atât mai mult asupra celei care se manifestă asupra copiilor.
Prima linie națională de urgență dedicată exclusiv adolescenților
Din 15 noiembrie 2019, susținem adolescenții din România printr-un Call Center gratuit de consiliere psihologică și educațională. Linia verde 0800 070 YOU adică 0800 070 968 este un serviciu apelabil gratuit național și internațional.

Oferim asistență profesională rapidă pentru probleme ce includ traumele cauzate de:
-violență sexuală
-abandon
-violență emoțională și neglijență
-bullying și alte forme de hărțuire
-stalking și cyber stalking
-educație sexuală
-identitate personală, sexuală și psiho-socială
-urgențe psihologice acute.

Call centerul de suport psihologic și de mentorat gratuit pentru adolescenți și tineri YOU operează de luni până vineri între 9:30 si 18:00, iar sâmbăta de la 9:30 la 14:00.

Te rugăm să ne lași un mesaj la adresa alin.andrei@you.com.ro cu numele *sau un pseudonim, vârsta, descrierea situației cu care te confrunți și o adresă de email la care te putem contacta, și vom reveni la tine în cel mai scurt timp.

Orice adolescent sau tânăr care are nevoie să discute despre experiențele pe care le întâmpină, indiferent de severitatea lor, poate apela gratuit și fără să își dezvăluie identitatea linia YOU., unde intră în contact direct cu personal pregătit, la orice oră, care să îl asculte cu compasiune și să îi ofere suport imediat în situații critice. Durata unui apel nu este limitată ca timp, întrucât ne dorim ca beneficiarii acestui serviciu să se simtă ascultați, înțeleși, sprijiniți și îndrumați spre soluții care le pot, în primul rând, salva viața.

0800 070 YOU / 0800 070 968

Suntem aici pentru tine.

Și tu poți ajuta!

Implică-te pentru oameni - Și tu poți face lucruri mărețe alături de noi. Hai să-i ajutăm pe cei care au nevoie de noi!

TOP